Kukuřično-bramborové pagáče s pomazánkou
1 porcia
Ingredience:
mouka kukuřičná 400 g
brambory 400 g
olej 100 ml
kaše kukuřičná 200 g
jogurt 150 g
droždí 50 g
sůl
sýr tvrdý 100 g
rajský protlak 50 g
bazalka 1 -
oregáno 1 -
česnek 2 stroužek
cibule 1 ks
olej 2 lžíce
sůl
Popis přípravy:
Do prolisovaných brambor zapracujeme oživlé droždí, mouku, olej,
jogurt a sůl, necháme hodinu odpočívat, vyválime na tloušťku palce
a vypichujeme kolečka. Necháme ještě 10 minut kynout a upečeme
do zlatova. Shora potřeme horkým olejem nebo rozpuštěným máslem.
Pomazánka:
Očištěný česnek a cibuli jemně nastrouháme a rozšleháme s olejem,
rajským protlakem a kořením. Přidáme kukuřičnou kaši a další
přísady, dochutíme solí a umícháme pomazánku, kterou mažeme na
teplé nebo vychladlé pagáče. Pomazánku můžeme použít také na
topinky, do arabského chleba, na chlebíčky apod.