Jablkový závin z taženého těsta
10 porcí
Ingredience:
mouka hladká 220 g
voda 80 g
ocet 15 g
sůl 5 g
Variace I.
jablka 1300 g
ořechy vlašské 100 g
skořice mletá 10 g
strouhanka 120 g
cukr vanilinový 30 g
rozinky 50 g
máslo 100 g
rum tuzemský 50 g
Variace II.
mák 100 g
jablka 1300 g
skořice mletá 10 g
strouhanka 120 g
máslo 100 g
rozinky 50 g
rum tuzemský 50 g
cukr moučka 50 g
smetana 100 g
Popis přípravy:
Těsto je vhodné připravit několik hodin dopředu nebo i den
dopředu.
Jablkový závin připravíme obvyklým způsobem.Pracujeme
opatrně, neboť těsto je slabé a mohlo by se protrhnout.